Fiľakovo rekonštruuje viaceré ulice i chodníky na cintoríne

19.08.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Samospráva Fiľakova vyasfaltuje v tomto roku viac ako 13.000 štvorcových metrov ciest a chodníkov. Práce, ktoré sa naplno rozbehli v týchto dňoch, prinesú i nové parkovacie miesta a rekonštrukciu chodníkov v areáli mestského cintorína. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Na rozsiahlu obnovu miestnych komunikácií a chodníkov sa samospráva Fiľakova pripravovala od júla, celkovo mesto na tento účel z vlastného rozpočtu vyčlenilo viac ako 184.000 eur.

„Je to zapríčinené najmä vlaňajšou koronakrízou, keď vedenie mesta utlmilo viaceré investičné akcie vrátane asfaltovania. Niektoré plánované obnovy sa preto presunuli na tento rok a realizujeme ich naraz,“ vysvetlil vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a stratégie rozvoja Ivan Vanko.

V najbližších dňoch sa rekonštrukcia dotkne aj Ulice 1. mája, ktorá patrí k najdlhším a najrušnejším vo Fiľakove. Obnovený bude aj povrch cesty na Kukučínovej ulici a časť Mocsáryho ulice, ktorá tieto úseky prepája. Mesto okrem toho vytvorí päť nových parkovacích miest pred supermarketom na Biskupickej ulici, pričom zrekonštruuje i priľahlú križovatku. Dokončený bude aj chodník na Daxnerovej ulici, vedúci od sídliska Farská lúka k materskej škole.

„Veľkou obnovou tiež prechádza mestský cintorín, v ktorom nanovo vyasfaltujeme všetky staré chodníky a tiež prístupovú cestu k domu smútku,“ doplnil Vanko. Ako dodal, na asfaltovanie bude nadväzovať komplexná rekonštrukcia prístupovej časti pre peších v hodnote približne 20.000 eur, ktorú zrealizujú Verejnoprospešné služby mesta.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol