V areáloch materských škôl v Beluši obnovili značenie detských dopravných ihrísk

17.08.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto:


Po obnove vodorovného dopravného značenia po celej obci takmer za 6000 eur a nasvietení ôsmich priechodov pre chodcov s investíciou takmer 62.000 eur, zabezpečila obec Beluša pred začiatkom nového školského roka obnovu dopravného značenia aj na dvoch detských dopravných ihriskách.

Ako informoval starosta Beluše Ján Prekop, obec investovala zo svojho rozpočtu takmer 3000 eur do obnovy značenia na dopravnom ihrisku v materskej škole Beluša a v jej elokovanom pracovisku v miestnej časti Hloža. Investície podľa neho dokazujú, že bezpečnosť občanov všetkých vekových kategórií je pre obec kľúčovou témou. Dopravné ihriská neslúžia len na hru a zábavu, ale deti učia k zodpovednému a bezpečnému prístupu.

„Detské dopravné ihriská sme premaľovali, keďže pôvodný náter už bol vyblednutý. Výrazné farby, jasné značenia čiar, dopravných značiek a cestných objektov pomôžu k lepšej orientácii a rozumnému užívaniu zo strany detí, ktoré sa tak učia bezpečnému správaniu sa v reálnych situáciách na cestnej premávke, “ doplnil starosta najväčšej obce v Trenčianskom kraji.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava