Mesto Nitra začalo s rekonštrukciou ihriska za CVČ Domino

17.08.2021 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Mesto Nitra začalo s rekonštrukciou ihriska za Centrom voľného času Domino v Nitre. To je už niekoľko rokov uzavreté z dôvodu havarijného stavu, na jeho sanáciu schválili mestskí poslanci v prvej etape 20.000 eur.

„Z dlhodobého hľadiska vznikne bezpečný priestor, ktorý bude slúžiť potrebám centra voľného času a zároveň ho bude môcť využívať verejnosť na šport a kultúru,“ povedal primátor Nitry Marek Hattas.

Prvé práce sa začali v pondelok zbúraním staticky narušeného múru v pôdorysnom tvare písmena L od strany Mlynov. „V prvej fáze otvoríme priestor od ulice. Hrubé múry, ktorých životnosť sa už skončila, zbúrame a vytvoríme miesto pre zeleň a návštevy verejnosti,“ uviedol primátor.

Prvá etapa obnovy potrvá do konca tohto roka. V rámci nej radnica upraví verejný priestor od ulíc Chalupkova a Československej armády. Priestor ihriska bude oplotený transparentným plotom, aby bol zabezpečený vizuálny kontakt medzi priestorom ulice a ihriskom. Vznikne tu tzv. pocket park - malý verejný park, ktorý rozlohou nie je vhodný na veľké aktivity, ale poskytuje zeleň a miesto na posedenie.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol