Vraky áut sa z Liptovského Mikuláša podarilo odstrániť

16.08.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto:


Väčšina zo zistených vrakov áut, ktoré dlhodobo špatili verejné priestranstvá v Liptovskom Mikuláši, sa podarilo odstrániť. Stalo sa tak po prijatí všeobecne záväzného nariadenia, aby sa zaviedlo spoplatnenie dlhodobo stojacich vozidiel. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Za obdobie siedmich mesiacov od účinnosti nariadenia sa nám podarilo dosiahnuť odstránenie 16 vrakov z celkovo 22 riešených. Dvaja vlastníci nezareagovali na výzvy, preto im bola vyrubená daň za záber verejného priestranstva. Ostatné sú novo zistené vozidlá, ktoré mesto začalo riešiť len v uplynulých dňoch," vysvetlil Gabriel Lengyel z odboru dopravy a životného prostredia mestského úradu.

Nový systém funguje tak, že mestskí policajti zdokumentujú vrak a postúpia dokumentáciu na oddelenie dopravy a životného prostredia. "Vlastníkovi zašleme výzvu na odstránenie vozidla a upozorníme ho, že ak do 30 dní toto neurobí, vyrubíme mu daň za záber verejného priestranstva. Takýto systém sa v našom meste ujal. Všetky zdokumentované vraky sú vyriešené, prípadne v riešení," poznamenal Lengyel.

Vedúci odboru potvrdil, že sa problematike budú aj naďalej venovať.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol