Wittur cez pandémiu vypomáhal zatvoreným sesterským závodom

16.08.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Pandémia nového koronavírusu, ktorá obmedzovala výrobu v priemyselných závodoch po celom svete, nemala až taký vplyv na niektoré závody so zahraničnou účasťou na Slovensku. Napríklad spoločnosť Wittur, ktorá už 12 rokov vyrába v Krupine komponenty výťahov, dokonca z tejto situácie ťažila.

"Naše závody v Číne, Indii či Taliansku boli určitý čas úplne odstavené. My sme mali v tomto smere šťastie, keďže koronavírus postihol našich zamestnancov len celkom okrajovo," uviedol pre TASR riaditeľ krupinskej spoločnosti Vladimír Lopušniak.

Tým, že v odstávke boli aj niektoré závody spoločnosti v Európe, krupinský Wittur mal podľa riaditeľa viac práce. "Všetko sme zvládli a plán výroby sme naplnili," konštatoval.

Celá výroba putuje z krupinského závodu do zahraničia, pre najväčších svetových výrobcov výťahov ako sú Schindler a KONE. Spoločnosť by pri tom aj naďalej mala svoju výrobu udržať či dokonca navyšovať. "Aktuálne sme získali nové projekty, takže firma sa bude aj naďalej rozvíjať," podotkol riaditeľ.

Wittur Krupina podľa stránky finstat.sk zvýšila v roku 2020 zisk o päť percent na 324.149 eur a tržby jej narástli o 26 percent na 38,49 milióna eur. Aktuálne zamestnáva približne 370 ľudí.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice