V Kráľovciach neďaleko Košíc chystajú prvý ročník parkúrových pretekov

13.08.2021 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ilustračné foto:


V Kráľovciach v okrese Košice-okolie sa v sobotu (14. 8.) uskutoční prvý ročník jazdeckých pretekov. Ich súčasťou budú aj majstrovstvá východoslovenskej oblasti detí a juniorov. V novom športovom podujatí vidí veľký potenciál pre Košický kraj aj krajská organizácia cestového ruchu Košice Región Turizmus (KRT).

„Parkúrová sezóna bola pre pandémiu a súvisiace opatrenia veľmi obmedzená. Pokým sa sezóna tradične začína už v máji, tento rok sa prvé preteky konali až v júli, respektíve začiatkom augusta, niektoré boli zrušené úplne. Preto sme sa rozhodli prispieť do kalendára vlastným podujatím, umožniť tak jazdcom zasúťažiť si, a zároveň začať tradíciu jazdeckých pretekov v Kráľovciach,“ uviedla organizátorka pretekov Tatiana Zsigmondy z Jazdeckej školy Kráľovce s tým, že jazdci budú súťažiť v šiestich výškových stupňoch od 70 do 120 centimetrov.

V rámci podujatia bude v areáli aj food zóna, kde sa tiež predstavia mladé lokálne značky. Deti sa budú v rámci prestávok môcť zabaviť v spoločnosti maskotov z detskej krajiny Haravara Košického samosprávneho kraja (KSK) či zasúťažiť si v takzvanom hobby-horsingu, jazde cez prekážky na „palicovom koni“.

Výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková pripomenula, že takéto podujatie sa v Košickom kraji organizuje prvýkrát. Na základe predošlých skúseností sú však podľa jej slov podujatia, ktorých hlavnými aktérmi sú kone, v očiach verejnosti veľmi atraktívne.

„Osobitne sa tešíme, že v našom kraji privítame mladé športové talenty, ktoré sa môžu stať zaujímavou inšpiráciou aj pre rodiny svojich rovesníkov v publiku. Aj z tohto dôvodu nám je podujatie veľmi sympatické a získalo si našu pozornosť aj podporu. Veríme, že prvý ročník Jazdeckých pretekov v Kráľovciach bude úspešný, a že blízke okolie Košíc ožije touto atraktívnou novinkou aj nasledujúcich rokoch,“ povedala.

Celodenné podujatie sa v Kráľovciach začne o 9.00 h, vstup na podujatie bude pre divákov voľný.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol