Návštevníci Oravského hradu si môžu zahrať novú zábavnú hru spojenú s históriou

09.08.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava pripravilo pre návštevníkov Oravského hradu novú zábavnú hru, dostupnú prostredníctvom QR kódov. Ako vysvetlila riaditeľka múzea Mária Jagnešáková, hra je určená pre návštevníkov, ktorí vyhľadávajú zábavu a radi sa niečo nové naučia. Spája sa s históriou Oravského hradu.

"Hra je dostupná pre deti, ale nezabudli sme ani na dospelých. Kvízové otázky sú v dvoch jazykových mutáciách a pre dospelých sú trochu náročnejšie. Deti musia zvládnuť o jednu úlohu navyše," povedala Jagnešáková.

Zdôraznila, že cieľom hry je, aby si návštevníci overili vedomosti, ktoré získali počas historickej prehliadky hradom a cestou domov si skrátili čas.

Oravský hrad, ktorý postavili na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako "orlie hniezdo", je jednou z turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol