Záverečným galaprogramom vyvrcholil 59. ročník Jánošíkových dní

02.08.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Podmaník

Záverečným galaprogramom vyvrcholil v nedeľu popoludní v Terchovej 59. ročník Jánošíkových dní. Predstavilo sa v ňom päť folklórnych súborov z piatich regiónov Slovenska a domáca muzika. TASR o tom informoval šéfdramaturg Jánošíkových dní Peter Cabadaj.

„Program sme nazvali Na vohľadoch päť dní, názov odkazoval na to, že sme pre návštevníkov festivalu a Terchovcov urobili päťdňové folklórne vohľady. Predstavili sa súbory z Horehronia, horného Považia, Liptova, Oravy a Kysúc,“ uviedol Cabadaj.

 Ako dodal, tohtoročné Jánošíkove dni poznačili protipandemické opatrenia, pre ktoré museli organizátori obmedziť počet návštevníkov. Diváci boli svedkami troch galaprogramov, ktoré mali podľa šéfdramaturga vysokú umeleckú hodnotu.

„Čo nás mrzí, je totálne zmoknutie nedeľného konského vozového sprievodu. Tento program sa uskutočnil v improvizovanej podobe, pretože tá búrka bola nepríjemná. Inak videli diváci všetky plánované programy, výstavy, spievajúce autobusové zastávky či oslavy jubileí. Program bol výrazne bohatší ako v minulom roku,“ doplnil Cabadaj s tým, že už dnes majú pripravené dva varianty jubilejného 60. ročníka Jánošíkových dní. Jeden je optimálny, druhý budú modifikovať podľa aktuálnych opatrení.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava