Verejnosť môže podávať návrhy do zoznamu pamätihodností mesta Humenné

02.08.2021 | Prešovský kraj | Autor: D.Semanová

Odborná aj laická verejnosť môže predkladať návrhy na zaradenie do zoznamu pamätihodností mesta Humenné, urobiť tak môže do 30. septembra. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.

„Do zoznamu pamätihodností budú zaradené hnuteľné a nehnuteľné veci, kombinované diela prírody a človeka, historické udalosti, názvy ulíc, zemepisné a katastrálne názvy, ktoré majú historickú, spoločenskú, krajinnú, urbanistickú, architektonickú, vedeckú, technickú, umeleckú alebo umelecko-remeselnú hodnotu, a ktoré sa viažu k histórii a osobnostiam mesta a nie sú zaradené do Ústredného zoznamu pamiatkového fondu,“ uvádza mesto. Komisia bude návrhy členiť do štyroch skupín, a to register nehnuteľných, hnuteľných, nehmotných pamätihodností ako aj register hrobov.

Návrhy fyzických či právnických osôb musia okrem základných údajov obsahovať aj zobrazenie miesta i zdôvodnenie návrhu. Povinnými prílohami sú Návrh na zaradenie do zoznamu pamätihodností i stanovisko vlastníka. Návrhy je potrebné doručiť osobne do podateľne mestského úradu alebo zaslať poštou. Bližšie informácie sú dostupné na webe mesta.

Samospráva od evidencie pamätihodností očakáva, že ich publikovanie "prispeje k lepšej prezentácii a informovanosti verejnosti, ako aj zvyšovaniu kultúrneho povedomia obyvateľov mesta".
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice