Cyklomaratónom chcú upozorniť na rastúci počet kolízií s cyklistami

19.07.2021 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Upozorniť na rastúci počet dopravných nehôd, pri ktorých dochádza k zraneniu cyklistov, chcú organizátori Prešovského cyklomaratónu. V poradí siedmy ročník podujatia sa uskutoční 28. augusta a jeho heslom bude Vodiči, na ceste nie ste sami. Cyklistom ponúkne 42 kilometrový maratónsky a 15 kilometrový mestský okruh.

Záujemcovia sa môžu registrovať na webstránke www.cyklopresov.com. Registrácia je možná aj deň pred samotným podujatím v centre mesta. "Prvých 200 zaregistrovaných účastníkov do 10. augusta dostane tričko, zľavový kupón a pamätnú medailu," uviedol René Polačok z občianskeho združenia (OZ) Cyklomaratón Prešov.

O 13.30 h sa uskutoční pred budovou Mestského úradu v Prešove štart maratónskeho okruhu. Zúčastniť sa ho môžu cyklisti od 15 rokov. Trať povedie cez Gregorovce, Uzovce, Sabinov, Ražňany i Veľký Šariš, s cieľom v Jazdeckom areáli na Sídlisku III v Prešove.

Druhý, 15-kilometrový mestský okruh, ktorého štart bude o 14.15 h, povedie z konečnej zastávky Sídliska III cez ulice Prostějovská, Volgogradská, Vlada Clementisa, Obrancov mieru, okolo zimného štadióna na kruhový objazd na Košickej ulici. Ďalej bude pokračovať cez ulicu Švábsku, Arm. gen. Svobodu, Rusínsku, Čierny Most, Hlavnú ulicu a okolo futbalového štadióna, s cieľom v Jazdeckom areáli. Zúčastniť sa ho môžu záujemcovia starší ako 12 rokov.

Účastníci cyklomaratónu sú povinní riadiť sa pokynmi organizátorov, polície a rešpektovať pravidlá premávky na cestných komunikáciách. Každý účastník musí mať počas cyklistického podujatia na hlave ochrannú prilbu. "Presné podmienky účasti budú spresnené podľa aktuálnej situácie, pár dní pred samotnou akciou," skonštatoval Polačok.

Organizátorom podujatia je OZ Cyklomaratón Prešov v spolupráci s OZ Legendary Bike club.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača