Upratovanie siedmich pahorkov mesta Nitra bude pokračovať aj v júli

13.07.2021 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Čistenie siedmich pahorkov, na ktorých sa rozkladá Nitra, bude pokračovať aj v júli. Dobrovoľníci sa do podujatia prvýkrát zapojili v júni, keď vyčistením hradného kopca a mestského parku pripravili mesto na slávnosti Nitra, milá Nitra.

Najbližšie upratovanie mesta pripravila radnica v spolupráci Nitrianskou organizáciou cestovného ruchu a skupinou Čistá Nitra na 17. júla. „Spoločne vyčistíme lokalitu Na vŕšku a priľahlé centrum mesta. Veľmi radi privítame každého, komu záleží na prostredí, v ktorom žije a chce prispieť k tomu, aby bola Nitra čistejšia. Podujatie bude prebiehať od 9.00 do 12.00 h,“ informovali organizátori.

Dobrovoľníci sa môžu do upratovania pridať kedykoľvek počas jeho trvania. Organizátori pripomínajú, že vrecia, ochranné pomôcky i malé odmeny pre účastníkov budú zabezpečené. „Jednotlivé vŕšky lákajú k návšteve a vytvárajú jedinečnú panorámu mesta, preto si zaslúžia našu pozornosť. Veríme, že sa nájde čo najviac dobrovoľníkov a spolu tak pomôžeme skrášliť naše mesto pre obyvateľov, ale aj návštevníkov,“ uviedli nadšenci zo skupiny Čistá Nitra.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol