Nové Zámky hospodárili vlani s prebytkom vyše 963.000 eur

30.06.2021 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Mesto Nové Zámky napriek vplyvom pandémie hospodárilo v minulom roku s prebytkom vyše 963.000 eur. Príjmy rozpočtu dosiahli 31.062.303 eur, výdavky predstavovali 29.806.911 eur, čo predstavuje rozdiel viac ako jeden a štvrť milióna eur.

Z tejto sumy treba ešte odpočítať nevyčerpané prostriedky štátneho rozpočtu určené na úhradu dopravného žiakom, rodinné prídavky a niektoré náklady na sčítanie obyvateľstva, domov a bytov. Mesto vlani nevyčerpalo všetky štátne prostriedky na audiovizuálny fond, prevádzku školských jedální a niektoré projekty, ktoré sa mali realizovať v základných školách, skonštatovali mestskí poslanci, ktorí na júnovom rokovaní mestského zastupiteľstva rozpočet schválili.

Prebytok rozpočtu upravený o nevyčerpané prostriedky zo štátneho rozpočtu a o ostatné nevyčerpané prostriedky vo výške 963.203 eur presunuli poslanci do rezervného fondu. „Prebytok rozpočtového hospodárenia sa nám podarilo dosiahnuť vďaka úsporným opatreniam, prehodnocovaniu výdavkov mesta a vyššej finančnej disciplíne pri úhrade daní a poplatkov v minulom roku,“ konštatoval vedúci finančného odboru Peter Velecký.

      

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava