Veľké Kozmálovce pripravujú prestavbu budovy na nájomné byty

25.06.2021 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Ilustračné foto.

Obec Veľké Kozmálovce v okrese Levice pripravuje prestavbu existujúcej budovy vo vlastníctve obce na bytový dom. Deväť bytových jednotiek by malo vzniknúť v objekte, ktorý bol doteraz využívaný ako základná škola. Konečná hodnota investície je 463.014 eur bez DPH, informovala samospráva. Verejný obstarávateľ sa uchádza o nenávratné finančné prostriedky z Ministerstva dopravy a výstavby SR a o úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania.  

Podľa projektovej dokumentácie bude bytový dom čiastočne podpivničený, s dvomi nadzemnými podlažiami. Nachádzať sa v ňom budú tri trojizbové bytové jednotky, štyri dvojizbové bytové jednotky a dva jednoizbové byty. Na prvom podzemnom podlaží budú skladové priestory, ktoré obsahoval aj pôvodný objekt, na prvom nadzemnom podlaží sú navrhnuté spoločné priestory pre bytové jednotky, vstupné priestory, technologická miestnosť a pivnice.

Základná koncepcia dispozičného členenia riešeného územia uvažuje okrem výstavby bytového domu aj nad zabezpečením parkovania pre obyvateľov nájomných bytov. Projektová dokumentácia bude riešiť 13 parkovacích miest pre osobné motorové vozidlá, z toho jedno pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu.

      

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol