Letná sezóna na Kurinci odštartuje túto sobotu

08.06.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Mesto Rimavská Sobota odštartuje tohtoročnú letnú sezónu v rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda už túto sobotu (12. 6.). V rovnaký deň začne premávať aj autovláčik, ktorý návštevníkom zdarma zabezpečí dopravu na kúpalisko. Samospráva o tom informovala na svojej webovej stránke.

Otváracie hodiny rekreačnej oblasti ostávajú v porovnaní s minulým rokom nezmenené, rozhodnutím primátora mesta bol však upravený cenník vstupov. „Pri niektorých položkách sa cena zdvihla o jedno euro, pri niektorých ale cena klesla,“ uviedol pre TASR vedúci športových a rekreačných zariadení mesta Jozef Slanina.

V súvislosti s aktuálne platnými protipandemickými opatreniami bude od soboty návštevnosť areálu umelého kúpaliska obmedzená na 30 percent kapacity. V prípade prírodného kúpaliska je stanovený limit 15 štvorcových metrov na jednu osobu.

Areál Kurinca prešiel v uplynulých mesiacoch i drobnými úpravami. „Rekonštruovali sme obchôdzkovú plochu okolo 25-metrového bazéna, umiestnená tu bola zámocká dlažba,“ priblížil Slanina. Novinkou je i zmena vstupu do areálu kempu, do ktorého sa bude po novom vchádzať zo strany športového komplexu.

Rekreačná oblasť Kurinec – Zelená voda ponúka návštevníkom možnosť kúpania sa vo vodnej nádrži, alebo v bazénoch s pitnou i geotermálnou vodou s teplotou 33 stupňov Celzia. Pre deti je k dispozícii detský bazén či toboganový komplex. V minulom roku areál navštívilo v letnej sezóne celkovo 71.000 ľudí.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol