V Bojniciach ožijú legendy z histórie zámku, mesta a regiónu

08.06.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

V historických častiach Bojníc ožijú legendy z histórie zámku, mesta i regiónu. Príbeh o bosorke, Pókyho dukátoch či Baťovcoch si tam bude môcť verejnosť pozrieť v rámci nového umelecko-priateľského projektu Divadelnej spoločnosti pod názvom Legendy ožívajú. Uskutoční sa 19. júna, 24. júla a 11. septembra.

"Umelecký a priateľský projekt je venovaný histórii regiónu a jeho záujmom je oživiť divadlo a cestovný ruch na hornej Nitre," informoval ďalej v utorok TASR režisér Vojtech Bartko.      

 Podujatie sa uskutoční formou divadelných obrázkov priamo vo viacerých historických častiach mesta od podvečerných do nočných hodín. Predstaví sa v ňom 40 umelcov, profesionálnych i ochotníckych hercov z divadelných súborov z hornej Nitry, tanečníkov z tanečného klubu Mimikry Bojnice i členov Sokoliarov Aquila Bojnice. "Návštevníci sa pútavou formou inscenovaných príbehov dozvedia zaujímavosti z histórie zámku, mesta a regiónu. Príbehy na seba nenadväzujú, každý vypovedá svoju legendu," priblížil Bartko.  

Projekt má podľa neho ambíciu príjemným spôsobom poučiť, ale i zabaviť návštevníkov podujatia a vzbudiť, respektíve prehĺbiť v nich záujem o poznanie dejín. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.      

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava