V Piešťanoch spúšťajú projekt so zdieľanými kolobežkami

07.06.2021 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

V meste Piešťany budú od pondelka (7. 6.) v prevádzke zdieľané kolobežky, ktoré bude prevádzkovať spoločnosť Bolt. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

Elektrické zelené kolobežky záujemcovia nájdu v Piešťanoch na 27 stanovištiach, ktoré boli vybrané mestským úradom. Na tieto miesta budú nabité kolobežky umiestňované každé ráno. "Pred spustením zdieľaných kolobežiek vedenie mesta komunikovalo podmienky. Jednou z požiadaviek bolo aj to, aby bol vstup na kolobežke do niektorých mestských zón zakázaný alebo regulovaný," uviedlo mesto.

Prevádzka kolobežiek bude vylúčená na chodníkoch a iných komunikáciách pre chodcov. Ide najmä o pešiu zónu v centre mesta, parky, okrem vyznačených cyklistických chodníkov, mosty cez rieku a kanál Váhu, Kúpeľný ostrov, nábrežie Váhu od Krajinského mosta po most na Lido a cintoríny na Žilinskej a Bratislavskej ceste.

Prevádzka kolobežiek bude takisto obmedzená v centre mesta na minimálnu rýchlosť kolobežky, ktorá je stanovená na desať až 12 kilometrov za hodinu.

Kolobežky sa dajú požičať cez aplikáciu dostupnú na Google Play i App Store. "Stačí ju prepnúť na vyhľadávanie kolobežiek a naskenovať QR kód umiestnený na stroji. Pred prvou jazdou sa zobrazia zásady bezpečného pohybu v meste a tiež pravidlá správneho parkovania kolobežiek. Niektoré z týchto informácií podajú kolobežky jazdcovi v hlasovej forme," doplnilo mesto.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice