NKN udelí grant štyrom ekologickým projektom

02.06.2021 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí v Hurbanove štyri verejnoprospešné projekty. Rozdelí podporu v celkovej hodnote 15.000 eur.

Cieľom dotačnej schémy je podnietiť a podporiť vzájomnú spoluprácu aktívnych ľudí v Hurbanove v oblasti ochrany životného prostredia. „Grantová výzva bola vyhlásená 1. apríla a do termínu uzávierky 30. apríla bolo predložených deväť projektov. Tie víťazné vyberala hodnotiaca komisia zložená zo zástupcov spoločnosti Heineken Slovensko a mesta Hurbanovo,“ uviedla NKN.

Podľa slov programovej manažérky nadácie Evy Vargovej boli všetky predložené projekty zaujímavé. „Tie víťazné sme vybrali systémom bodovania na základe piatich, vopred stanovených kritérií. Sú nimi prínos pre komunitu, zapojenie dobrovoľníkov, originalita projektu, udržateľnosť a tiež efektívnosť na základe rozpočtu,“ vysvetlila Vargová.

Podporu tak získal projekt s názvom Dažďovanie, ktorý je zameraný na inštalovanie zberných nádob na dažďovú vodu na dvore Základnej školy Nám. Konkolyho-Thege. Dotáciu získal aj projekt Upracme si skládky, ktorého cieľom je likvidácia nelegálnych smetísk. Školský separko je zasa názov projektu, ktorý má riešiť problematiku separovania odpadov v školskom prostredí. Dotáciu získal aj zámer revitalizácie verejného priestranstva v okolí klubu mládeže. Projekt s názvom Komu sa nelení, tomu sa zelení ponúkne okrem samotnej úpravy priestranstva aj vybudovanie nádob na dažďovú vodu i zberného miesta pre kontajnery na separovaný odpad. „Finálny termín realizácie projektov je do 30. septembra,“ doplnila Vargová.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice