Štyri centrá PSK sú pripravené zaočkovať tisícky záujemcov

28.05.2021 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Od piatka do pondelka (31. 5.) je Prešovský samosprávny kraj (PSK) vo svojich veľkokapacitných očkovacích centrách (VOC) v Prešove, Poprade, Humennom a v Starej Ľubovni pripravený použiť 13.900 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Výjazdová očkovacia služba PSK počas týchto dní zaočkuje rekordný počet ľudí, a to takmer 1200 v 17 obciach kraja. Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, PSK má k dispozícii 13.900 vakcín, z nich 10.018 je určených ako druhá dávka.

Vo VOC v Starej Ľubovni sa očkuje po týždňovej prestávke. V piatok a taktiež v pondelok sa tam bude očkovať druhou dávkou vakcíny od Pfizer/BioNTech. Centrum má k dispozícii na oba dni po 390 vakcín. VOC Prešov bude tento víkend očkovať čakateľov na preočkovanie vakcínou od AstraZeneca. Jej druhú dávku by tam malo dostať 6000 ľudí.

"Vo VOC Poprad sa bude očkovať nielen počas dvoch víkendových dní, ale po prvý raz tiež v pracovný deň, a to 31. mája. Počas víkendu pôjde o očkovanie nových záujemcov i preočkovanie druhou dávkou vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNTech (3200), v pondelok sa tu zrealizuje preočkovanie vakcínou od AstraZeneca (920)," uviedla Jeleňová.

VOC Humenné je pripravené počas víkendu zaočkovať 3000 ľudí vakcínou od Pfizer/BioNTech, z toho 2318 dostane druhú dávku tejto vakcíny. VOC Bardejov aktuálne ostáva dočasne zatvorené, očkovanie v centre závisí od záujmu o očkovanie zo strany ľudí z regiónu. Nateraz záujem nepokrýva stanovené minimálne kvóty potrebné na jeho prevádzku.

Súbežne s očkovaním vo veľkokapacitných centrách bude fungovať aj výjazdová očkovacia služba. "Tá vyrazí v sobotu (29. 5.) do Hlinného, Vyšného Žipova, Terne, Záhradného, Demjaty, Tulčíka, Čirča, Plavča a Ľubotína, v ktorých by mala zaočkovať spolu 663 ľudí nad 60 rokov, imobilných a ŤZP. V nedeľu (30. 5.) bude pokračovať mobilné očkovanie v Lukáčovciach, Závade, Kurime, Hažlíne, Podolínci a Spišskej Belej, vakcínu by v nich malo dostať 385 ľudí. Naplánované je výjazdové očkovanie aj v pondelok, a to v Plavnici a Kyjove, kde zdravotnícke tímy zaočkujú spolu 110 pacientov," doplnila Jeleňová.

PSK doteraz vo svojich centrách a prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby použil 98.659 vakcín. Zriadil tiež jednodňové očkovacie centrum v Medzilaborciach, kde v stredu (26. 5.) zaočkoval 752 ľudí vakcínou od Pfizer/BioNTech.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača