V Trnavskom kraji zaočkovali za tri dni viac ako 17.500 ľudí

24.05.2021 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pokračoval od piatka do nedele (21. až 23. 5.) v očkovaní proti ochoreniu COVID-19 v piatich veľkokapacitných očkovacích centrách. Záujemcom boli podávané všetky tri schválené vakcíny a bolo zaočkovaných viac ako 17.500 ľudí. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

Od začiatku očkovania vo februári vakcínu dostalo v kraji viac ako 109.000 ľudí. "Druhý víkend po sebe sme očkovali v piatich veľkokapacitných očkovacích centrách. Vďaka tomu dokážeme očkovať prvou aj druhou dávkou. V nastavenom trende budeme pokračovať," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Počas uplynulých troch očkovacích dní sa vakcína od Pfizer/BioNTech podávala v najnovšom veľkokapacitnom očkovacom centre samosprávneho kraja na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Podaných v ňom bolo 3200 vakcín. V športovej hale na Rybníkovej v Trnave sa očkovalo v sobotu vakcínou od Pfizer/BioNTech a v nedeľu vakcínou od spoločnosti Moderna. Spolu v nej bolo zaočkovaných 4560 ľudí.

V krajských stredných zdravotníckych školách v Dunajskej Strede a Skalici sa druhá dávka vakcíny od AstraZeneca podávala v sobotu. Na Strednej zdravotníckej škole Trnava prebiehalo očkovanie oba víkendové dni. Spolu vakcínu dostalo takmer 8800 ľudí. "Cez pracovné dni postupne zvyšujeme počty zaočkovaných prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby. Ďalšie stovky vakcín takto prinášame priamo do obcí a miest," doplnil predseda TTSK.

Na zabezpečenie plynulosti očkovania vo svojich centrách samospráva hľadá dobrovoľníkov s vekom nad 18 rokov. Informácie o očkovaní v slovenskom aj maďarskom jazyku, ako aj mapy očkovacích centier sú dostupné na zdravazupa.sk/korona/#ockovanie.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice