TTSK zaočkoval cez víkendvo vakcinačných centrách takmer 18.000 ľudí

17.05.2021 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Počas uplynulého víkendu podali vakcíny proti ochoreniu COVID-19 vo veľkokapacitných vakcinačných centrách (VVC) v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) 17.700 záujemcom. Prvýkrát očkovali v novootvorenom VVC v Piešťanoch. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič. Spolu je to od začiatku očkovania vo VVC 91.700 ľudí.

„Očkujeme všetkými troma registrovanými vakcínami. Podávame prvú dávku vakcín od Pfizer/BioNTech a Moderny, ako aj druhú dávku vakcíny od AstraZeneca. Pokračujeme ďalej, verím, že do leta bude zaočkovaných čo najviac ľudí,“ uviedol  Viskupič.

V sobotu (15.5.) bola druhá dávka vakcíny od AstraZeneca podaná v stredných zdravotníckych školách v Dunajskej Strede, Skalici a Trnave 5602 ľuďom. V nedeľu (16.5.) sa v týchto centrách očkovalo vakcínou Pfizer/BioNTech, pričom zaočkovaných bolo ďalších 5316 záujemcov. V športovej hale na Rybníkovej v Trnave bolo cez víkend zaočkovaných takmer 4168 ľudí, v sobotu vakcínou Pfizer a v nedeľu vakcínou Moderna.

Informácie o očkovaní, ako aj mapy očkovacích centier TTSK sú dostupné na špeciálnej stránke https://zdravazupa.sk/korona/#ockovanie.

Na zabezpečenie plynulosti očkovania vo svojich centrách TTSK  hľadá dobrovoľníkov s vekom nad 18 rokov. „Vítaní sú všetci záujemcovia s chuťou pomôcť a tak prispieť k čo najskoršiemu návratu k bežnému životu,“ dodal Viskupič.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava