Bánovská samospráva plánuje zrekonštruovať Svätoplukovu ulicu

12.05.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto:

Plánovaná rekonštrukcia Svätoplukovej ulice v Bánovciach nad Bebravou počíta i s vybudovaním jazdného pruhu pre cyklistov. Na investičnú akciu, ktorá zahŕňa opravu komunikácie, ako i priľahlých chodníkov, vyčlenila samospráva v rozpočte mesta 630.000 eur. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.  

Rekonštrukciou prejde úsek od kruhovej križovatky pri obchodnom centre Lidl cez kruhovú križovatku pri obchodnom centre Kaufland až po napojenie na Trenčiansku cestu. "Povrch komunikácie bude odfrézovaný a nahradený novou obrusnou vrstvou. Chodníky v celej dĺžke budú zúžené z 2,5 metra na dva metre, povrch chodníkov bude tvoriť zámková dlažba. Po celej dĺžke opravovaných úsekov budú osadené nové cestné a parkové obrubníky," uviedla bánovská radnica.

Povrch komunikácie prejde obnovou po začiatok mostného objektu cez rieku Bebrava, spracovateľ projektovej dokumentácie totiž neodporúča výmenu asfaltu na moste bez jeho celkového statického posúdenia. "Nadväzne na statický posudok a predpokladané náklady na rekonštrukciu alebo opravu mosta dôjde k prehodnoteniu termínu opravy zvyšného úseku na Svätoplukovej ulici od mosta až po napojenie na Trenčiansku cestu," avizovala samospráva.

Plánovanou investičnou akciou sa zaoberali i mestskí poslanci na svojom pracovnom rokovaní. Jedným z jeho výstupov je aj zmena súčasných dvoch jazdných pruhov pre autá do jedného pruhu v šírke v priemere 3,5 metra s vybudovaním jazdného pruhu pre cyklistov.

"V rámci opravy komunikácie dôjde k uzavretiu priechodov medzi stredovými ostrovčekmi so zachovaním vjazdu a výjazdu od čerpacej stanice a k obnove povrchu na parkovisku pri starej pošte spolu s rozšírením vjazdu na parkovisko," dodala radnica.  
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice