Dobrý sused pomôže komunitným projektom v P. Biskupiciach a Ružinove

12.05.2021 | Bratislavský kraj | Autor: E.Mader

V jarnej výzve dotačného programu Dobrý sused podporia štyri projekty, ktoré pomôžu komunitám v bratislavských mestských častiach Podunajské Biskupice a Ružinov. Prerozdelí sa medzi ne takmer 10.000 eur

Dobrý sused - program nadácie Ekopolis a spoločnosti Slovnaft, ktorý ktorý pomáha zrealizovať dobré nápady a rozvíjať komunitné vzťahy, podporí projekty materských škôl na Linzbothovej a Estónskej ulici. V jednej opravia detské ihrisko, v druhej vybudujú domčeky pre hmyz.

Ďalší podporený projekt pomôže komunite hokejbalistov v Podunajských Biskupiciach a jej systematickej práci s mládežou. "Dotácia im umožní nákup športového vybavenia na tréningy s deťmi. Dobrý sused tiež pomôže pri verejnej zbierke na výskum rakoviny v rámci podujatia Na kolesách proti rakovine v Ružinove, a podporí tak zdravší život," priblížila programová manažérka programu Dobrý sused Ľubica Štúberová.

Oznámila tiež, že v programe Dobrý sused je stále možné uchádzať sa o podporu v otvorenom grantovom kole v bratislavských mestských častiach Vrakuňa, Ružinov, Podunajské Biskupice a v obci Rovinka, v alokácii do konca roka je vyše 10.000 eur.

Projekty podporené z programu Dobrý sused musia byť zrealizované do šiestich mesiacov od pridelenia grantu.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol