V Petržalke vyčistili okolie Chorvátskeho ramena
Samospráva na čistení spolupracuje s potápačmi z Octopusu a s SVP.

12.05.2018 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Desiatky dobrovoľníkov sa v piatok zúčastnili na tradičnom čistení Chorvátskeho ramena v bratislavskej Petržalke. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Petržalka Silvia Vnenková.

Petržalka už vyše 20 rokov v jarných mesiacoch organizuje čistenie brehov Chorvátskeho ramena a dna Veľkého Draždiaka. Tradične sa na tomto čistení podieľajú petržalskí seniori, školáci, zamestnanci miestneho úradu, chodia aj niektorí poslanci a ostatní Petržalčania. Dovedna to vlani bolo takmer 200 ľudí, tento rok sa ich dopredu prihlásilo 160.

 

               

FOTO: Dobrovoľníci vyčistili brehy na úseku od Mlynarovičovej až po Dolnozemskú cestu. FOTO TASR – Jakub Kotian.

Petržalka na čistení veľmi úzko spolupracuje s potápačmi z Octopusu a so Slovenským vodohospodárskym podnikom. „Chorvátske rameno je vzácne prírodné centrum Petržalky. To, že sa tu darí rastlinám a živočíchom, svedčí o tom, že voda je tu naozaj čistá. V oblasti Chorvátskeho ramena je zistených 12 druhov chránených a ohrozených druhov rastlín a sedem chránených a šesť ohrozených druhov živočíchov, registrovaných v Červenej knihe. Čoraz väčším problémom je však kontaminácia spôsobená komunálnym odpadom. Aj preto má čistenie Chorvátskeho ramena pre život v ňom a okolo neho nesmierny význam,“ povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava