Štátne divadlo Košice otvára brány divákom
Uvedie premiéru na Malej scéne.

11.05.2021 | Košický kraj | Autor: M.Holubčík

Štátne divadlo Košice (ŠDKE) v piatok (14. 5.) po piatich mesiacoch opäť otvorí svoje brány divákom. Prvým predstavením bude na Malej scéne premiéra dramatizácie románu rakúskeho spisovateľa Stefana Zweiga Netrpezlivosť srdca.

"Počet miest ponúknutých do predaja ako aj vstup do divadla sa budú riadiť platnými protipandemickými opatreniami vyplývajúcimi z aktuálneho COVID automatu," informoval v pondelok za ŠDKE Svjatoslav Dohovič. V predaji sú vstupenky aj na ďalšie májové predstavenia z repertoáru divadla na Malej scéne a čoskoro k nim pribudnú aj predstavenia v historickej budove. Začiatok predstavení pre stále platný zákaz vychádzania posunuli na 18.00 h.

"Prichádzajúcim divákom bude špeciálnymi skenermi kontrolovaná telesná teplota a budú upozornení na potrebu nasadenia respirátora a dezinfekcie rúk. Zároveň sa budú musieť preukázať platným negatívnym testom na ochorenie COVID-19 - najviac 24-hodinovým antigénovým alebo 72-hodinovým PCR testom," uviedol Dohovič. Test nepotrebuje ten, kto prekonal ochorenie COVID-19 a má potvrdenie o prekonaní nie staršie ako 180 dní, má po druhej dávke vakcín od spoločností Pfizer a Moderna a od očkovania prešlo 14 dni, má po prvej dávke vakcín od spoločností AstraZeneca a Johnson a od očkovania prešli štyri týždne, alebo má po prvej dávke očkovania a prešlo už 14 dní, ak bol zavakcinovaný v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19.

"Na základe platných opatrení bude divadlo pred každým predstavením od divákov žiadať poskytnutie kontaktných údajov, e-mailovej adresy a telefónneho čísla, ktoré v súlade s platnou legislatívou o ochrane osobných údajov divadlo využije len v prípade nutnosti dohľadania kontaktov v intervale do 14 dní od podujatia. V záujme ochrany zdravia prosíme divákov o pochopenie a dodržiavanie platných opatrení a pokynov uvádzacej služby," doplnil Dohovič.

Na znovuotvorenie divadla naladí Košičanov v piatok o 17.00 h pred historickou budovou divadla koncert salónneho orchestra ŠDKE "Cassovia".
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol