Zimný štadión v Prešove bude mať nové sedadlá

11.05.2021 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Zimný štadión v Prešove sa dočká nových sedadiel v hľadisku. Mesto už podpísalo zmluvu na ich dodanie a montáž. Ako informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, celkovo pôjde približne o 3700 nových sedadiel, ktoré by mali byť kompletne namontované už začiatkom jesene, keď v meste očakávajú štart najvyššej hokejovej súťaže.

Tomek ozrejmil, že samospráva získala na nákup sedačiek dotáciu z Prešovského samosprávneho kraja v rámci Výzvy pre región vo výške 175.000 eur. Celková cena sedadiel vrátane ich montáže je 370.044,72 eura s DPH. Dodávateľom je spoločnosť Pesmenpol, ktorá sa stala víťazom verejnej súťaže. Hovorca zdôraznil, že vďaka verejnému obstarávaniu sa tak podarilo ušetriť z mestského rozpočtu takmer 80.000 eur.

„V roku 2018 sme spustili najväčšiu rekonštrukciu zimného štadióna od jeho vzniku s cieľom vytvoriť v Prešove modernú a bezpečnú halu, ktorá bude základom pre rozvoj prešovského hokeja. Pripravovaný návrat extraligy do nášho mesta po viac ako 20 rokoch by však nemal zmysel bez divákov, a preto chceme s inštaláciou nových sedadiel začať čo najskôr,“ uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová.

Nové sedadlá musia spĺňať všetky certifikované bezpečnostné kritériá. Tomek priblížil, že všetky majú byť v tmavočervenom odtieni a budú rozdelené do troch kategórií. Základné sedadlá v počte asi 3550 kusov budú sklopné bez lakťovej opierky. Nadštandardné, ktorých by malo byť zhruba 135 kusov, budú mať navyše spoločnú opierku a približne 17 VIP sedadiel bude mať samostatnú bočnú lakťovú opierku, tiež opierku hlavy a držiak na pohár. Spoločným prvkom všetkých sedadiel bude podľa slov hovorcu akustická úprava zo spodnej strany sedáka.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice