Fiľakovo  plánuje rekonštrukciu ulíc za viac ako 200.000 eur

06.05.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Mesto Fiľakovo v okrese Lučenec sa pripravuje na rozsiahlu rekonštrukciu svojich ciest. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová, samospráva do obnovy ulíc plánuje investovať v tomto roku viac ako 200.000 eur.

Mesto už vyhlásilo verejné obstarávanie s predpokladanou cenou zákazky vo výške 208.000 eur, prostredníctvom ktorého hľadá zhotoviteľa obnovy ciest. Rozsiahlu rekonštrukciu v tomto roku samospráva vysvetľuje útlmom investičných akcií mesta v roku 2020, ktoré sa presunuli do aktuálneho obdobia.

V rámci obnovy fiľakovských ulíc prejde rekonštrukciou Kukučínova ulica či Ulica 1. mája, ktorá patrí k najdlhším a najfrekventovanejším v meste. Obnova poškodených častí ciest čaká aj ulice Biskupská a Mocsáryho. Do verejného obstarávania je zahrnutá aj komplexná obnova v mestskom cintoríne, kde sa uskutoční rekonštrukcia chodníkov, prístupovej cesty z parkoviska a vstupu pre peších.

Do rekonštrukcie ulíc vo Fiľakove plánuje v tomto roku investovať aj Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), ktorý obnoví Družstevnú a Mlynskú ulicu. „Župa sa uchádza o dotáciu z eurofondov vo výške štyri milióny eur, vďaka ktorým sa, v prípade schválenia projektu, obnoví celý úsek cesty od našej autobusovej stanice až po Šurice,“ informoval primátor Fiľakova a poslanec BBSK Attila Agócs.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava