Práce na výstavbe viacúčelového ihriska na Starom Juhu pokračujú
Výstavba ihriska v Poprade sa začala 6. apríla.

27.04.2021 | Prešovský kraj | Autor: K.Mayerová

Ilustračné foto.
Práce na výstavbe viacúčelového ihriska v Poprade na Starom Juhu pokračujú. Zámerom mesta je vybudovanie areálu s vonkajšou umelou nekrytou ľadovou plochou, ktorý bude v zimnom období slúžiť na verejné korčuľovanie a v lete na hokejbal, cvičenie či posilňovanie. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová s tým, že cena stavby podľa zmluvy o dielo predstavuje sumu vyše 921.000 eur s DPH.

Športovisko vzniká na Ulici Mládeže na pozemku centra voľného času. „Ihrisko vďaka vylepšeniam dosiahne medzinárodný štandard. Jeho výstavbou sa vytvoria vhodné podmienky na vstup popradského hokejbalu do extraligy, spolu s možnosťou usporiadania medzinárodných turnajov,“ priblížil primátor mesta Anton Danko.

Plocha bude mať rozmery 52 krát 26 metrov s mantinelmi a technológiou chladenia. „V rámci stavby budú realizované aj vodovodná prípojka, kanalizačná prípojka, prípojka NN rozvodov, osvetlenie areálu a oplotenie, technické a hygienické zázemie, ako i fitnes ihrisko,“ doplnila vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková. Súčasťou má byť aj kamerový systém s napojením na mestskú políciu.

Samotná výstavba ihriska sa začala 6. apríla. Ako dodala Hlaváčová, doba realizácie stavby je naplánovaná na štyri mesiace, všetko však závisí aj od poveternostných podmienok.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača