Nové dreviny v Handparku majú svojich adoptívnych rodičov

23.04.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Iliustračné foto 

Projekt adopcie stromov v Handparku v Handlovej sa u miestnych obyvateľov podľa radnice stretol so záujmom. Handlovčania si počas niekoľkých dní adoptovali všetky ponúkané dreviny, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"S myšlienkou adopcie stromov prišla mestská spoločnosť Hater - Handlová a rímsko-katolícka farnosť v Handlovej. Spolu išlo o 30 kusov krásnych a farebných listnatých drevín a desať okrasných foriem ihličnatých stromov," spomenula Paulínyová.

Myšlienka Handlovčanov podľa nej okamžite zaujala a všetky dreviny si adoptovali v priebehu niekoľkých dní. Nové stromy v Handparku vysadili vo štvrtok (22. 4.) pri príležitosti medzinárodného Dňa Zeme.

"Minulý rok sme si zadali úlohu, že v handlovskej zeleni pribudnú nové farby a práve drevinami, ktoré sme pripravili na výsadbu do Handparku, začíname napĺňať tento cieľ. Je to priamo na mieste, ktoré by sa v budúcnosti malo stať centrom rekreácie a športu v mestskej prírode," skonštatoval Jozef Božík z Hateru.

Ku každému stromu pracovníci umiestnili tabuľku s latinským názvom dreviny a menom rodiny, prípadne organizácie, ktorá si danú drevinu adoptovala.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol