Prešov má projekt na zabezpečenie svahu pri Ďumbierskej ulici

15.04.2021 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Mesto Prešov pokračuje v príprave stabilizácie územia po zosuve v lokalite Ďumbierskej ulice. Ako o tom TASR informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, projektová dokumentácia je hotová, aktuálne čakajú na stavebné povolenie a následne bude možné zrealizovať verejnú súťaž na zhotoviteľa prác.

K zosuvu svahu v spomenutej lokalite na Sídlisku Sekčov došlo v januári tohto roka. Miesto sa nachádza pod križovatkou pod Šalgovíkom, kde sa podľa hovorcu mesta v minulosti zrealizovali odvodňovacie vrty. "Príčinou zosuvu pôdy po silných dažďoch bola spodná voda," vysvetlil Tomek.

"Na základe projektovej dokumentácie je na tomto mieste plánovaná sanácia, pričom hlavným sanačným prvkom budú drenážno-stabilizačné rebrá spolu s priťažovacou hlavicou z makadamu. Tieto stabilizačné prvky budú odvádzať vodu zo svahu, a tým prispejú k jeho stabilite a aj k bezpečnosti obyvateľov tejto lokality," doplnil hovorca mesta.

Ako dodal, mesto bezprostredne po zosuve svahu zabezpečilo dočasné vyznačenie priestoru s apelom na občanov, aby ho rešpektovali, a začalo s prípravou stabilizácie územia.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol