Ďalšie obce v okrese Kežmarok spojili turistickými a cyklistickými značkami

12.04.2021 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto

V okrese Kežmarok sú vyznačené nové trasy, ktoré spájajú turistickým značením obce Žakovce, Vrbov, Vlková, Abrahámovce, Tvarožná a Ľubica. Novovyznačená je aj cykloturistická trasa Vlková – Tvarožná. Podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Tatry-Spiš-Pieniny Gabriely Bodnárovej v úvode tohto roka pribudlo v okrese Kežmarok celkovo 28 kilometrov vyznačených trás.

Projekt podporilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR v rámci programu podpory najmenej rozvinutých okresov sumou 4700 eur. Časť finančných prostriedkov vyčlenila organizácia aj z vlastných zdrojov. Zámerom projektu je podľa Bodnárovej zviditeľniť menšie obce v okolí známeho termálneho kúpaliska vo Vrbove, vytvárať podmienky pre rozvoj ďalších služieb pre návštevníkov, a tým aj pracovné príležitosti pre obyvateľov obcí.

"OOCR Tatry-Spiš-Pieniny týmto umožní turistom a cyklistom bezpečný pohyb v okolí obcí a poskytne príležitosť vychutnať si nádherné výhľady na Vysoké a Nízke Tatry, Levočské a Volovské vrchy, Slovenský raj a Spišskú Maguru. Realizáciu značenia zabezpečil skúsený značkár Ernest Rusnák z Levoče," skonštatovala Bodnárová s tým, že v nadväznosti na tento projekt OOCR Tatry-Spiš-Pieniny pripraví aktualizáciu cykloturistickej mapy a nové odporúčania – tipy na výlety, ktoré nájdu záujemcovia na webstránke www.tatryspispieniny.sk, prípadne na stránke organizácie na sociálnej sieti.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol