V Prešove vzrástol počet záujemcov o očkovanie

12.04.2021 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Po tom, čo rezort zdravotníctva v sobotu rozšíril okruh ľudí, ktorí sa môžu prihlásiť do čakárne na očkovanie proti ochoreniu COVID-19, Prešovský samosprávny kraj (PSK) zaznamenal nárast záujemcov vo veľkokapacitnom očkovacom centre (VKOC) v krajskom meste. Po novom sa môžu do čakárne na očkovanie prihlásiť ľudia od 45 rokov.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, v sobotu predpoludním mali na nedeľu (11. 4.) prihlásených približne 550 ľudí, čo je 25 percentná obsadenosť. Po rozšírení okruhu sa popoludní počet záujemcov zvýšil na približne 950. V sobotu problém s obsadenosťou nemali.

PSK prevádzkuje tri veľkokapacitné očkovacie centrá. "Najväčší záujem alebo najlepšiu obsadenosť, a to 100 percent, máme v popradskom vakcinačnom centre. Takisto je veľmi dobre obsadené aj očkovacie centrum v Humennom," povedal vedúci odboru zdravotníctva Úradu PSK Jozef Tekáč s tým, že najmenší záujem evidujú v spomenutom prešovskom VKOC.

Hlavným kanálom na prihlásenie je podľa neho štátna čakáreň. Zaočkovať sa však môžu aj ľudia s rôznymi diagnózami podľa platnej vyhlášky ministerstva zdravotníctva ako náhradníci. Zaregistrovať ich môžu ambulantní lekári cez rezervačný systém PSK.

Na tento víkend (10. – 11. 4.) ministerstvo zdravotníctva zakontrahovalo pre PSK 8000 vakcín AstraZeneca. Pre VKOC v Prešove po 2000 vakcín na sobotu, rovnaký počet aj na nedeľu, pre VKOC v Poprade a v Humennom po 1000 vakcín na sobotu, ďalších 1000 na nedeľu.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol