Mesto Poprad začalo s výstavbou viacpodlažného parkoviska
Bude sa nachádzať na Bajkalskej ulici.

08.04.2021 | Prešovský kraj | Autor: K.Mayerová

 V Poprade na Bajkalskej ulici sa po veľkonočných sviatkoch začala výstavba viacpodlažného parkoviska, ktoré bude mať 109 parkovacích miest. Ako o tom informovala hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová, cieľom je zvýšiť celkovú kapacitu a kvalitu parkovania obyvateľov sídliska.

Predpokladané ukončenie výstavby je naplánované na začiatok septembra tohto roka. „Náklady na realizáciu stavby vo vnútrobloku medzi bytovými domami Antimón a Argón predstavujú podľa zmluvy o dielo vyše 767.000 eur s DPH,“ uviedla Hlaváčová.

Ako ďalej opísala, existujúce asfaltové parkovisko má v súčasnej dobe maximálne 60 parkovacích miest. Nové viacpodlažné na pôvodnej ploche parkoviska bude mať nad prízemím ešte jedno poschodie. Počet parkovacích miest na prízemnej ploche je 62, z toho päť miest pre imobilných a dve miesta ako nabíjacie stanoviská elektromobilov. Na podlaží bude celkovo 47 parkovacích miest. Spolu tak vznikne 109 parkovacích miest, čo je o 49 miest navyše oproti pôvodnému počtu.

Nové podlažie nebude prestrešené. V rámci stavby bude zrealizovaný presun pieskoviska, jeho výmena za nové a výsadba vzrastlých stromov,“ dodala vedúca odboru výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice