DPMŽ spustil elektronický predpredaj nových dopravných kariet
Podnadpis článku...

29.03.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) spustil elektronický predpredaj dopravných kariet prostredníctvom nového e-shopu. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka bude mestská hromadná doprava (MHD) v Žiline fungovať od 1. apríla podľa novej tarify a dopravná karta úplne nahradí súčasnú čipovú kartu.

Doplnil, že nový e-shop nájdu cestujúci na internetovej stránke www.dopravnakarta.dpmz.sk. "Na elektronické vybavenie dopravnej karty musí byť záujemca registrovaný a mať vytvorený účet v elektronickom obchode DPMŽ. Po registrácii je potrebné požiadať o vystavenie dopravnej karty a následne si kartu pridať k účtu. Účet si môže vytvoriť iba osoba staršia ako 16 rokov. Dopravné karty pre deti do 16 rokov musí spravovať ich zákonný zástupca. K jednému účtu môže mať cestujúci pridaných aj viacero dopravných kariet a pohodlne ich spravovať na jednom mieste," vysvetlil Miškovčík.

"Cena dopravnej karty je 5,50 eura. Cestujúci si môže vybrať spôsob doručenia, a to buď formou osobného odberu zdarma na predajnom mieste, alebo doručenia poštou v cene 3,50 eura. Pri platbe v e-shope si cestujúci môže vybrať medzi online platbou kartou alebo formou okamžitej platby, prostredníctvom prevodu z internetbankingu v piatich slovenských bankách," dodal hovorca.

Upozornil, že ak cestujúci vlastní čipovú kartu kratšie ako dva roky, teda v záručnej dobe, môže využiť možnosť vybavenia novej dopravnej karty za zvýhodnenú cenu dve eurá. "Vybavenie dopravnej karty za zvýhodnenú cenu je možné od 1. apríla vykonať iba osobne na predajnom mieste dopravného podniku. Nákup predplatného cestovného lístka a dobitie kreditu na elektronickú peňaženku prostredníctvom e-shopu sa spustí 1. apríla," uzavrel Miškovčík.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava