Spustenie rekonštrukcie fontány Družba sa očakáva tento rok
Družba je najväčšou z bratislavských fontán.

15.03.2021 | Bratislavský kraj | Autor: E.Mader

Mesto Bratislava predpokladá spustenie rekonštrukcie fontány Družba na bratislavskom Námestí slobody ešte v tomto roku. Pre TASR to uviedla hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

"Rekonštrukcia fontány Družba je v stavebnom konaní, predpokladáme skoré vydanie stavebného povolenia (v horizonte jedného mesiaca) a hneď po vydaní stavebného povolenia spustí Generálny investor Bratislavy proces verejného obstarávania," spresnila hovorkyňa.

Družba je najväčšou z bratislavských fontán. Postavená bola v rokoch 1979 - 1980. Od roku 2007 je pre zlý technický stav nefunkčná.  Hlavné mesto už dlhšie chystá jej rekonštrukciu. V roku 2018 ešte bývalé vedenie mesta oznámilo, že sa začína proces obnovy fontány Družba. Okolo fontány v tom období umiestnili oplotenie, keďže sa vo fontáne a jej okolí mali realizovať práce spojené s prípravou projektovej dokumentácie, najmä sondáže a prehliadky konštrukčných vrstiev bazénov fontány a technológie fontány.

Samotná rekonštrukcia sa mala začať v roku 2019, hlavné mesto však v tom roku informovalo, že sa ešte pripravuje projektová dokumentácia. Zároveň avizovalo, že všetky obnovné práce na Námestí slobody bude realizovať postupne, a to v závislosti od financií.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol