Školy v Banskej Štiavnici ostávajú otvorené
Testovanie rodičov sa uskutoční v sobotu.

05.03.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Základné školy (ZŠ) a materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Štiavnica ostávajú od pondelka (8. 3.) naďalej otvorené. Po pracovnom stretnutí za účasti regionálneho úradu verejného zdravotníctva o tom samospráva informovala na svojej webovej stránke.

„S účinnosťou od 8. do 21. marca 2021 sa bude naďalej poskytovať výchova a vzdelávanie žiakom prvého stupňa ZŠ J. Kollára a ZŠ J. Horáka a žiakom druhého stupňa ZŠ v skupinkách, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu,“ konkretizovalo mesto s tým, že otvorené budú aj školské kluby a školské jedálne. Výchova a vzdelávanie budú prezenčnou formou naďalej zabezpečené aj v materských školách v správe mesta.

Samospráva na sobotu (6. 3.) opäť pripravuje aj bezplatné antigénové testovanie rodičov a zamestnancov škôl, keďže je pri nástupe detí do školských zariadení rodič povinný predložiť vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu a prostredia, z ktorého dieťa pochádza. Odberové miesto bude k dispozícii v priestoroch ZŠ Jozefa Kollára, k dispozícii bude od 10.00 do 13.00 h a od 14.00 do 17.00 h.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol