Mesto Senica začalo s distribúciou respirátorov
Dostanú ich seniori nad 65 rokov.

02.03.2021 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Mesto Senica začalo v pondelok (1. 3.) s distribúciou respirátorov FFP2 seniorom nad 65 rokov s trvalým pobytom v meste, ktorí patria k najohrozenejším skupinám obyvateľov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

"Očkovanie stále pre nedostatok vakcín viazne a nielen seniori majú veľmi obmedzené možnosti oň požiadať. Aj preto sme sa rozhodli zvýšiť ochranu ich zdravia poskytnutím respirátorov. Navyše, aj čerstvé opatrenia schválené vládou hovoria o povinnosti nosenia respirátorov od 8. marca v obchodoch či hromadnej doprave," informoval primátor Senice Martin Džačovský.

Certifikované respirátory pomáhajú roznášať členovia mládežníckych organizácií. "Ide o jednorazové respirátory, ktoré vydržia v kuse chrániť osem až desať hodín. Dôležité je, aby sa respirátor vždy nasadzoval a aj snímal z tváre čistými rukami a aby sa dotýkali len pružných gumičiek," informovala lekárnička Lucia Blažeková.

S roznáškou respirátorov budú dobrovoľníci pokračovať, kým nebudú doručené každému občanovi s trvalým bydliskom v Senici vo veku 65 rokov a viac.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice