Situácia s počtom nakazených v U.S. Steel sa nezlepšuje
Pomohlo by očkovanie.

24.02.2021 | Košický kraj | Autor: M.Holubčík

Epidemická situácia v košickom regióne so stále značným počtom prípadov ochorenia COVID-19 sa odráža aj v oceliarňach U. S. Steel Košice. "Napriek prísnym hygienickým opatreniam, častému testovaniu a následnému trasovaniu v podniku stále nedochádza k zásadnejšiemu zlepšeniu situácie," uviedol v utorok pre TASR hovorca oceliarní Ján Bača. Pred mesiacom k 25. januáru podľa údajov evidovali v hutníckom podniku 344 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19.

"Veľmi by pomohlo, ak by sme vedeli zaočkovať tých, ktorí sú zadefinovaní ako kritická infraštruktúra v priemysle. Sú totiž niektoré uzly, ktoré sú pre chod podniku rozhodujúce. Zároveň chápeme, že okrem zdravotníkov a seniorov sú tu ešte učitelia, a tak neustále nabádame zamestnancov k najvyššej opatrnosti a na dôsledné využívanie ochranných pomôcok, ktoré majú k dispozícii," konštatoval Bača.

V areáli podniku funguje od 8. januára verejné testovacie miesto na ochorenie COVID-19. Dosiaľ v ňom otestovali viac ako 35.000 ľudí, pričom menej než polovica boli zamestnanci U. S. Steel.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice