V krompašskej pôrodnici vlani narodilo takmer 626 detí
Nemocnica pripravuje modernizáciu oddelenia.

08.01.2021 | Košický kraj | Autor: TASR

V krompašskej pôrodnici sa v roku 2020 narodilo 626 bábätiek. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková s tým, že na svet prišlo viac chlapcov ako dievčat.

Podľa slov hovorkyne prvenstvo v krompašskej nemocnici získala v roku 2021 Terezka, ktorá sa narodila 1. január o 4.40 h. Prvým novorodencom bolo teda tento rok dievča, avšak v roku 2020 prevažovali v počte narodených detí chlapci. Celkovo ich bolo 337, oproti tomu sa dievčat narodilo 289. Z celkového počtu novorodencov to bolo šesť dvojičiek. Najviac pôrodov zaznamenali v januári, bolo ich 67.

„Počet pôrodov sa oproti minulému roku znížil, čo je spôsobené jednak epidemiologickou situáciou, ale aj tým, že v súčasnosti sa gynekologicko-pôrodnícke oddelenie nachádza v náhradných priestoroch. Dôvodom je kompletná rekonštrukcia pôvodných priestorov oddelenia a náhradné priestory, aj keď sú po rekonštrukcii, majú obmedzenú kapacitu. Nové priestory budú pre pacientky k dispozícii približne v septembri tohto roka,“ vysvetlil riaditeľ krompašskej nemocnice Miroslav Kraus.

 Ako ďalej ozrejmil, modernizáciou gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia sa rozšíri kapacita oddelenia na 34 lôžok, pribudnú izby s vysokým štandardom aj s možnosťou individuálneho prístupu k pacientkam, vzniknú nové pôrodné a operačné sály. Súčasťou príspevku z eurofondov je podľa riaditeľa aj doplnenie prístrojovej techniky v nemocnici – výmena CT prístroja za prístroj s vyšším štandardom, výmena RTG prístroja za plne digitalizovaný prístroj, operačné stoly a lampy pre gynekologicko-pôrodnícke oddelenie.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava