MHD v Nitre bude premávať v sobotnom režime
Zmeny sa zavádzajú od budúceho týždňa.

08.01.2021 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Zlá pandemická situácia v nitrianskom regióne zasiahla už aj dopravcu Arriva Nitra. Spoločnosti už začínajú chýbať vodiči autobusov, preto musela upraviť režimy prímestskej i mestskej dopravy.

V okresoch Nitra a Zlaté Moravce už preto prímestské linky jazdia od štvrtka 7. januára tak, ako v sobotu. „Platnosť tohto režimu je nastavená zatiaľ do polovice januára, v závislosti od vývoja situácie,“ uviedla riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku Petra Helecz.

 Ako pripomenula, kritický stav v celom regióne spôsobil, že boli zatvorené mnohé prevádzky, boli prijaté viaceré obmedzenia a spoločnosť má zvýšenú práceneschopnosť vodičov. Mimoriadna pandemická situácia preto okrem prímestských liniek ovplyvnila aj autobusovú dopravu v Nitre.

 „Od pondelka 11. januára preto budú všetky linky mestskej hromadnej dopravy až do odvolania premávať v pracovných dňoch ako v sobotu. Nad rámec cestovného poriadku pre sobotu budú pridané mimoriadne spoje na linkách 4, 8, 16, 17, 22 a 23. Cestujúcim odporúčame sledovať aktuálne informácie na našej webovej stránke v sekcii LIVE, kde sú všetky zmeny a obmedzenia pravidelne aktualizované,“ zdôraznila Helecz.

Podľa jej slov zamestnanci dopravcu v týchto dňoch robia všetko preto, aby zabezpečili chod verejnej autobusovej dopravy. „Patrí im veľká vďaka. Neustále pokračujeme v dôkladnej dezinfekcii vozidiel a priestorov k zamedzeniu ďalšieho šírenia nového koronavírusu. Zároveň žiadame cestujúcich o dodržiavanie bezpečnostných opatrení v záujme ochrany svojho zdravia a zdravia svojich blízkych. V autobusoch aj naďalej platí zákaz obsadzovania prvých sedadiel za vodičom z dôvodu bezpečnosti. Bezpečnosť a zdravie cestujúcich, ale aj zamestnancov je v súčasnej neľahkej situácii pre nás prvoradá,“ dodal generálny riaditeľ spoločností ARRIVA na Slovensku László Ivan.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava