Karlova Ves sa postará o deti rodičov z kritickej infraštruktúry
Otvorí škôlku aj školský klub.

08.01.2021 | Bratislavský kraj | Autor: E.Mader

Ilustračné foto.

Bratislavská Karlova Ves otvorí od pondelka (11. 1.) pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre Materskú školu (MŠ) na Ulici Ľudovíta Fullu. Prihlásených je zatiaľ 40 detí.

"Ďalší rodičia z kritickej infraštruktúry (lekári, zdravotné sestry, policajti a hasiči), ktorí majú záujem o umiestnenie dieťaťa, môžu kontaktovať riaditeľku škôlky, kam chodí dieťa štandardne,“ informuje samospráva.

Karlova Ves takisto otvorí Školský klub detí pri Spojenej škole na Tilgnerovej ulici, aj v tomto prípade bude určený len pre žiakov, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre. Školáci sa v klube budú môcť aj dištančne vzdelávať.

"Najťažší boj za nás všetkých zvádzajú zdravotníci. Snažíme sa uľahčiť im túto vyčerpávajúcu službu tak, že budú mať dobre postarané o svoje deti. Týka sa to aj hasičov, policajtov a ďalších zložiek, ktoré stoja v prvých líniách, a bez ktorých nie je možné túto extrémnu situáciu zvládnuť,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Počas piatka sa v oboch školských zariadeniach uskutočňuje antigénové testovanie pedagógov. Do procesu vyučovania sa od pondelka zapoja len tí, ktorí prejdú testovaním s negatívnym výsledkom.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice