Žiar n. Hronom sa pripravuje na organizáciu testovania na školách
Uskutočniť by sa malo 8. a 9. januára.

04.01.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto:

Mesto Žiar nad Hronom sa pripravuje na organizáciu testovania na ochorenie COVID-19 na základných školách, aby sa žiaci druhého stupňa mohli opäť učiť prezenčne. Ako pre TASR potvrdil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž, samospráva začala s prípravami ešte v predvianočnom období.

„Pred vianočnými sviatkami sme sa začali v spolupráci s riaditeľmi troch základných škôl, ktorých zriaďovateľom je mesto, a školským úradom pripravovať na testovanie. Uskutočniť by sa malo 8. a 9. januára,“ potvrdil Baláž. Samospráva podľa jeho slov zabezpečuje zdravotníkov, administratívny personál aj ochranné pomôcky. Antigénové testy má zabezpečiť štát.

Záujem o testovanie zo strany rodičov je podľa Baláža vysoký a v prieskume sa pohyboval na úrovni 70 až 80 percent. Odberové miesta by mali vzniknúť na všetkých troch ZŠ. „Na dvoch školách už boli odberové miesta v rámci celoplošného testovania, máme teda doriešenú logistiku, ako by to malo fungovať. Na ďalšej škole tiež nevidíme problém so zriadením odberového miesta,“ priblížil Baláž s tým, že na pôde mesta zasadne organizačná porada, ktorá bude reagovať na aktuálny vývoj situácie s pandémiou nového koronavírusu.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava