Poslanci MsZ v Piešťanoch schválili aj investičné akcie
Plánovaná je aj rekonštrukcia atletickej dráhy.

04.01.2021 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) v Piešťanoch na svojom poslednom zasadnutí v roku 2020 v rámci rozpočtu schválili viaceré investičné akcie. Informuje o tom mesto na webovej stránke.

Najvýraznejšia investícia je plánovaná rekonštrukcia atletickej dráhy. "Základom rekonštrukcie bude 400 metrov dlhý atletický ovál so šiestimi dráhami na ovále a ôsmimi na rovinke pred tribúnou. Súčasťou areálu budú aj rôzne atletické sektory. Na celkovej sume 777.000 eur sa budeme spolupodieľať financiami vo výške 514.000 eur," informuje mesto.

Výrazné finančné prostriedky investuje mesto na komplexnú rekonštrukciu Kolonádového mosta. "Dokončenie rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky je plánované vo výške 207.000 eur, na zariadenie interiéru, ako pitný pavilón, informačné centrum, virtuálna galéria a virtuálna prehliadka, je v rozpočte vyčlenených 50.000 eur. Sanácia pilierov a základov mosta je v rozpočte vyčíslená na 540.000 eur," doplnilo mesto.

Medzi významné investičné akcie patrí kompletná rekonštrukcia Štúrovej ulice vo výške 394.000 eur. Práce na lávke pri Krajinskom moste by mali trvať do konca marca. Mesto plánuje realizovať rekonštrukciu vybraných častí verejného osvetlenia a výstavbu nového osvetlenia vo výške 120.000 eur.

Pripravuje sa aj revitalizácia priestoru na sídlisku Adama Trajana. "Ide o zatraktívnenie priestoru na sídlisku zbúraním objektu bývalej školy a rekultiváciou vzniknutej plochy v predpokladanej výške 170.000 eur," informovalo mesto.

Cieľom projektu Vodozádržné opatrenia na sídlisku Juh je vytvorenie parku so zameraním na zadržiavanie a opätovné využívanie zrážkovej vody. Súčasťou projektu sú aj plochy pre oddychové a športové aktivity. Suma 304.000 eur bude zaplatená z finančných prostriedkov Európskej únie.

Mesto v tomto roku plánuje aj revitalizáciu toku Dubová vo výške 287.000 eur, v ktorej ide o zatraktívnenie priestoru okolo potoku v úseku od obchodného domu Prior po sídlisko na Vodárenskej ulici.

Naplánovaná je aj rekonštrukcia detského ihriska Inčučuna, na ktorom pribudnú nové hracie prvky, lavičky a zeleň v sume 115.000 eur. Pokračovať bude postupná rekonštrukcia okien na Základnej škole (ZŠ) F. E. Scherera v celkovej výške 186.000 eur. Na ZŠ Holubyho a Mojmírova sa budú vytvárať odborné učebne v hodnote približne 300.000 eur.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača