Obyvatelia Turčianskych Teplíc budú môcť opäť využiť mestské poukážky
Poukážky dostane každý obyvateľ nad 18 rokov.

04.01.2021 | Žilinský kraj | Autor: A.Moštková

Samospráva Turčianskych Teplíc začne s vydávaním mestských poukážok obyvateľom. Tí ich môžu využiť pri platení na kultúrnych podujatiach, či ako zľavu z poplatku za komunálny odpad. Informovala o tom radnica na oficiálnej stránke mesta.

Obyvatelia si budú môcť poukážky spolu s kalendárom vyzdvihnúť od 11. januára. "Mesto ich bude vydávať v otváracích hodinách klientskeho centra vo vestibule mestského úradu. Konkrétne dni a presný čas vydávania poukážok a kalendárov spresní v časovom predstihu, s prihliadnutím na protipandemické opatrenia a nariadenia hlavného hygienika SR proti šíreniu ochorenia COVID-19," uviedla radnica.

Poukážky dostane každý obyvateľ, ktorý má viac ako 18 rokov a nemá podlžnosti voči mestu. Využiť ich môže pri platení vstupného na kultúrnych podujatiach, pri návšteve Galérie Mikuláša Galandu či kina Turiec, na kúpalisku Vieska, pri športových činnostiach, doprave, sociálnych a komunitných službách alebo aktivitách škôl a školských zariadení v meste.

Zavedením poukážkového systému sa samospráva snaží priniesť prvok priamej demokracie do správy vecí verejných, je príspevkom z mestského rozpočtu určeným na úhradu rôznych služieb. Poukážkami sa mesto tiež snaží motivovať občanov k včasnej a úplnej úhrade miestnych daní a poplatkov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol