V Bánovciach nad Bebravou pribudla nabíjacia stanica pre elektromobily
Mesto plánuje zakúpiť elektromobil pre mestskú políciu.

14.12.2020 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto.

Samospráva Bánoviec nad Bebravou rozvíja podmienky pre elektromobilitu na území mesta. Pred miestnou nemocnicou vybudovala nabíjaciu stanicu pre elektromobily, na projekt získala 5000 eur z Ministerstva hospodárstva SR.

"Ide o štandardnú dobíjaciu stanicu, batéria elektromobilu sa nabije približne za štyri až päť hodín. Stanica obslúži dve vozidlá súčasne," informoval Vladimír Margolien z projektového riadenia mestského úradu.

Systém je podľa neho samoobslužný, vodičom stačí jednoducho postupovať podľa inštrukcií uvedených na stojane. Zaplatiť budú môcť platobnou kartou s predautorizáciou. "Potrebujeme ešte dokončiť komunikáciu s bankami o zabezpečení platobného styku. Bude sa taktiež upravovať vodorovné značenie na odstavenie vozidiel pri nabíjacej stanici. O spustení prevádzky budeme občanov v krátkom čase informovať," priblížil.

Rezort hospodárstva avizoval ďalšiu podporu rozvoja elektromobility a budovania príslušnej infraštruktúry. "Mesto plánuje zakúpiť elektromobil pre mestskú políciu a v rámci očakávaných výziev zvažuje i možnosť vybudovania podobnej nabíjacej stanice na sídlisku Dubnička, prípadne nabíjacích staníc pre elektrobicykle," dodal Margolien.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol