TTSK dá na projekty regionálneho rozvoja 500.000 eur
O grant požiadalo 118 subjektov.

03.12.2020 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

O dotáciu z výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 požiadalo 118 subjektov. V predchádzajúcich ročníkoch to bolo 68, respektíve 48. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

Medzi oprávnených žiadateľov patrili miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie. V grantovej schéme je vyčlenených spolu 500.000 eur, pričom výška dotácie na jedného žiadateľa sa pohybuje od 3000 do 50.000 eur. Podávať žiadosti bolo možné elektronicky do 30. novembra.

O ich schválení by sa malo rozhodovať na prvom budúcoročnom zasadnutí krajského zastupiteľstva. "Výzva je zameraná na podporu projektov, ktoré zvyšujú atraktivitu územia, čím prispievajú k rozvoju zážitkového turizmu. Financie sme vyčlenili na pomoc subjektom pôsobiacim v oblasti cestovného ruchu, ktoré sú aktuálne ťažko skúšané koronakrízou," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Cieľom samosprávy je zviditeľniť producentov regionálnych produktov a rozšíriť ich rady. Podporu je možné získať aj na obnovu a zavedenie turistického a cykloturistického značenia, ako aj vývoj mobilných aplikácií. Peniaze sú určené aj na propagáciu a zveľadenie kultúrneho dedičstva.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača