Miestne referendum v Kunerade je neplatné
 Starostka zostáva vo funkcii.

30.11.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto:


Starostka obce Kunerad v Žilinskom okrese Monika Kavecká zostáva vo funkcii. Sobotné (28. 11.) referendum o jej odvolaní bolo pre nízku účasť oprávnených voličov neplatné.

Ako TASR informovala predsedníčka komisie pre miestne referendum Mária Olexáková, z 811 oprávnených voličov hlasovalo v referende 315 obyvateľov obce, čo je 38,85 percenta. Za odvolanie starostky hlasovalo 296 voličov, proti bolo 12 a sedem hlasovacích lístkov bolo neplatných.

"Výsledky referenda oficiálne zverejní obec v pondelok po tom, ako bude doručená zápisnica z referenda," doplnila Olexáková.

Miestne referendum vyhlásilo obecné zastupiteľstvo v Kunerade na zasadnutí 26. októbra na základe petície obyvateľov obce Kunerad z 2. septembra. Zároveň schválilo aj referendovú otázku: "Súhlasíte s odvolaním starostky obce Kunerad Mgr. Moniky Kaveckej MHA, MPH, z funkcie starostky?"

"Referendum bolo vypísané na základe petície, v ktorej ma obvinili zo 'zneužívania právomocí verejného činiteľa'. Bez akéhokoľvek ďalšieho spresnenia, čo tým organizátori petície myslia. Podala som teda oznámenie z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu ohovárania a poškodzovania cudzích práv a nezávislé orgány činné v trestnom konaní teraz budú šetriť obvinenie uvedené v petícii," uviedla v liste občanom ešte pred konaním sa referenda Kavecká.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol