Vranov nad Topľou dal stopku novým herniam
Nariadenie schváli mestskí poslanci.

27.11.2020 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Na území mesta Vranov nad Topľou už nevznikne žiadna nová herňa. Vranov je tak prvým okresným mestom na Zemplíne, ktoré zakázalo hazard. Všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré do budúcna umožní len vznik kasína výlučne v budovách pre obchod a služby, schválili mestskí poslanci na svojom štvrtkovom zasadnutí. Verejnosť mohla jeho priebeh sledovať len on-line, vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu v okrese.

Ako vyplýva z dôvodovej správy k materiálu, vypracovanie nového VZN o zákaze umiestnenia herní a kasín na území mesta vyplynulo z "podnetov a veľkého počtu sťažností od občanov mesta súvisiacich s množstvom herní, nachádzajúcich sa na území mesta a s tým spojené rušenie nočného pokoja". Samospráva sa tiež opiera o novelu zákona o hazardných hrách, ktorá umožňuje obciam prijať takéto VZN bez predchádzajúcej petície od občanov.

Keďže poslanci snahu poslankyne Gabriely Bradovkovej o úplnom zákaze zriaďovania kasín na území mesta nepodporili, VZN nadobudne platnosť v pôvodnom predkladanom znení, ktoré umožní vznik kasína len v budovách pre obchod a služby. Na herne sa zákaz vzťahuje v plnom rozsahu.

Ako vyplynulo z diskusie, na území mesta sa aktuálne nachádza 12 herní, pričom štyrom z nich končí licencia v závere tohto roka a dve kasína, ktoré päťročnú licenciu získali len pred pár mesiacmi.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol