Záujem turistov o región Plešivca počas koronakrízy stúpol
Región disponuje viacerými atrakciami

18.11.2020 | Košický kraj | Autor: B.Caban

Záujem turistov o región okolo obce Plešivec v Rožňavskom okrese sa počas koronakrízy zvýšil. Pre TASR to uviedla starostka Iveta Šušánová, podľa ktorej je viac návštevníkov priamo v dedine i jej okolí.

„Ľudia necestujú do zahraničia, skôr idú do prírody a hľadajú aj také objekty, ako je u nás Serényiho cisterna na Plešiveckej planine. Určite vnímam viac turistov aj v obci. Prídu aj k nám priamo na obecný úrad, okrem informácií hľadajú napríklad pohľadnice či rôzne brožúrky,“ načrtla starostka.

Jednou z historických dominánt Plešivca je gotický kostol so zachovanými nástennými maľbami, podľa starostky je však ďalšou atrakciou Plešivecký hrad. „Je menej známy, ale turisti ho už tiež vyhľadávajú. Často sa k nám prídu opýtať, kde ho nájdu,“ podotkla.

Medzi ďalšie zaujímavosti v okolí obce patrí okrem Plešiveckej aj Silická planina s jaskyňou Silická ľadnica, Gombasecká jaskyňa, ako aj jaskyňa Domica na hranici s Maďarskom.

Vo viacerých neďalekých dedinách sa zachovali gotické kostoly a v Gombaseku občianske združenie Sine Metu postupne vytvára nový turistický areál pri zvyškoch niekdajšieho kláštora pavlínov, kde by malo vzniknúť aj malé múzeum.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice