Na protest proti opatreniam pre COVID-19 prišli v Košiciach stovky ľudí
Výročia 17. Novembra v slovenských mestách.

18.11.2020 | Košický kraj | Autor: TASR

Protestné zhromaždenie proti opatreniam zavedeným v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 a proti vláde Igora Matoviča (OĽANO) sa v utorok popoludní uskutočnilo na Hlavnej ulici v Košiciach. Na proteste, ktorý sa konal napriek núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa, prišlo zhruba tisíc ľudí, mnohí boli v dave bez rúšok. Polícia počas pokojného priebehu nezasiahla.

Vystupujúci na pódiu na Dolnej bráne odmietali nosenie rúšok a plošné testovanie, tvrdili, že opatrenia porušujú ľudské práva, ústavu a zákony. Viacerí spochybňovali samotnú závažnosť pandémie a ochorenia COVID-19. Zhromaždenie, ktoré sa začalo po 15.00 h, trvalo viac ako hodinu.

 Rečníci uviedli, že pôvodní organizátori neprišli, tak sa sami ujali slova. Na pódiu potom vystúpili aj ďalší ľudia z davu. Niektorí z protestujúcich mali v rukách slovenské vlajky, z davu zazneli okrem iného výkriky žiadajúce demisiu vlády.

Hovorca košického magistrátu Vladimír Fabian pre TASR potvrdil, že podujatie nebolo oficiálne nahlásené a bolo tak nelegálne.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice