Obnova Štefánikových sadov v L. Hrádku sa začala
Mesto za práce zaplatí bezmála 17.500 eur.

10.11.2020 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Mesto Liptovský Hrádok spustilo postupnú obnovu lokality Sady Milana Rastislava Štefánika. Stavebná firma už v pamiatkovej zóne začala s opravou chodníka, ktorý bol v zlom technickom stave. Práce sa týkajú úseku od železničného nadjazdu po križovatku s Ulicou Juraja Martinku.

"Dĺžka chodníka je 129 metrov a šírka bezmála 1,7 metra. Práce pozostávajú z vybúrania pôvodného krytu, úpravy pláne chodníka a zhutnenia okrajov chodníka. Následne položia krajnú dlažbu, urobia vyrovnávajúcu vrstvu podkladného betónu a kryt zo zámkovej dlažby, ktorá bude mať hrúbku šesť centimetrov," opísala vedúca odboru výstavby Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Zuzana Strapoňová.

Mesto za práce zaplatí bezmála 17.500 eur. Po dohode s krajským pamiatkovým úradom a vlastníkom pozemku budú odborne odstránené aj náletové dreviny či dreviny, ktoré v lokalite vysadili neoprávnene.

"Kým sme sa dostali k samotným prácam, všetko sme museli odkonzultovať s Krajským pamiatkovým úradom v Žiline. V každom prípade ide o druhú historicky najcennejšiu časť mesta, ktorú chceme plne sfunkčniť. V budúcom roku máme v pláne zrealizovať ďalšiu etapu. Naším zámerom je vytvoriť v tejto lokalite oddychovo-relaxačnú zónu najmä pre obyvateľov Prekážky," informoval primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger s tým, že v budúcom roku by mal byť opravený aj chodník po križovatku s Partizánskou ulicou.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice